Apple iPhone 8 – en snygging i glas

Snygg design är något som Apple är känt för och iPhone 8 lär nog inte göra någon besviken på denna front. Först och främst finns mobilen att få i tre eleganta färger; guld, silver och rymdgrått. Vid en snabb titt ser den ungefär ut som sin föregångare iPhone 7 men i själva verket är förändringen större än på mycket länge. Medan många andra smartphone-tillverkare satsar på telefoner i härdig metall så går Apple nu mot en telefon som är tillverkad helt i glas.
Det nya tilltaget framhävs kraftigt av Apple då de menar på att glaset är ett av telefonens främsta drag. Glaset täcker inte bara telefonens framsida utan nu har även baksidans traditionella aluminium bytts ut mot just glas. Det förutspås vara nästintill okrossbart och enligt Apple ska det vara det mest härdiga glaset som någonsin har använts i en smartphone.
Att mobiltelefonen skulle vara tillverkad helt i glas är naturligtvis en sanning med modifikation, vilket inte minst ses på det aluminiumband som löper runt kanten på hela telefonen. Denna aluminium sägs ha en kvalitet som motsvarar rymdindustrins höga standard.

 

iphone 8

 

Mer än bara utseende
Det skulle vara lätt att tro att glasskalet hos nya iPhone 8 enbart handlar om en känsla för stil men så är faktiskt inte fallet. Anledningen till att Apple har valt att tillverka mobilens baksida utav glas beror på att det är funktionellt då det främjar trådlös laddning. Som bekant kan metall leda ström och har således en viss påverkan på elektriska signaler, vilket i praktiken innebär att ett metallskal, även om det är gjort i den lättviktiga metallen aluminium, inte är optimalt för trådlös laddning. Samma påverkan ses även på den ordinära mobilmottagningen vilket innebär att skalet av glas underlättar den ordinära mobilmottagningen.
Apples plan är att de till nästa år ska släppa en laddningsplatta men till dess följer fungerar alla laddningsplattor som Qi-certifierade.

 

När du får hem din fina iPhone 8, glöm då inte att skydda den, med ett skal exempelvis. Du hittar massor här: iPhone 8 skal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *