Huawei P30 Pro hyllas av användare

Huaweis expansion utanför Kina har gjort företaget till en stark konkurrent till mobilbranschens giganter Samsung och Apple. Den senaste modellen P30 pro är en kraftfull och elegant mobiltelefon som har hyllats av både recensenter och konsumenter sedan releasen i början av april.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro!

Antagligen bästa mobilkameran på marknaden

När Huawei P30 Pro först utannonserades var det kameran som var det stora säljargumentet. Kameran har en zoom på upp mot 50x som enligt feedback från köpare fungerar mycket bra – så länge du har ett stadigt grepp om telefonen. Skakiga händer blir extra uppenbara med en så mäktig zoomfunktion.

Kameran har också ett bra bokeh-läge som ofta används vid porträttbilder. Det innebär att delar av bilden – vanligtvis bakgrunden – blir suddig för att tydligare framhäva motivet. Det ger ett proffsigt intryck och fungerar stabilt i nästan alla lägen. Hår och transparenta objekt stör dock fortfarande bokeh-läget en del och kan bidra till att utsuddningen av bakgrunden inte är helt felfri. Det är dock ett problem som alla mobilkameror har. Överlag fungerar det som den ska.

Utöver det har mobilkameran bland annat en SuperSpectrum-sensor som kan ta in mer ljus även vid fotografering och filmning i mörkret.

Snabb laddning och kraftfull processor

Huawei P30 Pro använder ett 4200mAh-batteri som kan laddas från 0 till 70 % på bara 30 minuter. Laddningen är trådlös och du kan även dela ström från din mobiltelefon till dina andra enheter.

Processorn är en Kirin 980 som erbjuder bra prestanda på ett effektivt sätt. Telefonen är utvecklad med ett smart strömbesparingssystem som anpassar prestandan utifrån ditt användande. Det är bland annat processorn som bidrar till att kameran snabbt och automatiskt justerar skärpa och ljussättning när du tar bilder.

Design inspirerad från himmelen

Telefonen kommer i tre olika motiv och färger som grundar sig i himmelens olika nyanser. Aurora inspireras till exempel av gryningens blåa himmel medan Breathing Crystal påminner om horisonten. Vill du hålla det elegant och klassiskt rekommenderas den nattsvarta versionen.

En intressant funktion är att ljudet kommer från skärmen och inte en separat högtalare. Det innebär att när du är i samtal behöver inte örat ligga på en exakt position för att du ska kunna höra bra. Det finns massor att berätta om Huaweis nya flaggskepp, men av recensionerna att döma innebär P30 Pro nästan garanterat ännu ett kliv uppåt för Huawei.

Och när du ska skydda din mobil, hittar du ditt
Huaweip P30 Pro skal här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *