IKEA Trådfri fungerar med Siri, Alexa och Google Home

IKEA satsar på ett uppkopplat hem och utökar nu sina tjänster inom det smarta hemmet. Detta pressmeddelande släppte man den 23:3 maj 2017:

 

Under sommaren och hösten tar IKEA nästa steg mot det smarta hemmet. Genom ökad funktionalitet kan IKEA sortimentet av smart belysning användas med Amazon Alexa, Apple HomeKit och Google Assistant, vilket bland annat innebär att man kan röststyra sin belysning.

– Med IKEA Home Smart utmanar vi allt som är komplicerat och dyrt med det uppkopplade hemmet. Genom att se till att våra produkter fungerar med andra på marknaden, tar vi ytterligare ett steg för att tillgodose människors behov och göra det lättare att interagera med produkterna för det smarta hemmet, säger Björn Block, sortimentschef för IKEA Home Smart.

2015 tog IKEA klivet in i det smarta hemmet med lanseringen av trådlösa laddningsprodukter för mobiltelefoner. IKEA smart belysning är en Plug & Play-lösning vilket innebär att ingen ny eldragning och ingen elektriker behövs. Allt som krävs är att man ersätter en ljuskälla med en TRÅDFRI LED ljuskälla. Med en fjärrkontroll eller TRÅDFRI-appen kan man designa sin egen belysning genom att dimma ljuset, växla från varmt till kallt ljus i tre steg och göra inställningar för olika stämningslägen. Till sommaren och hösten kommer man kunna koppla ihop sin smarta belysning med Amazon Alexa eller Google Assistant samt installera och justera sin belysning med hjälp av Apple Home-app och få den att fungera tillsammans med andra tillbehör som används ihop med HomeKit, Google Assistant och Amazon Alexa – till exempel termostater, dörrlås, sensorer, takfläktar, markiser och annat.

IKEA ser stor potential när det gäller marknaden för det smarta hemmet.

– Vi tycker att tekniken för det smarta hemmet ska vara tillgänglig för alla. Därför fortsätter vi se till att våra produkter fungerar ihop med andra på marknaden, säger Jeanette Skjelmose, affärsområdeschef för belysning och IKEA Home Smart. Under kommande år blir det fler lanseringar som gör att man kan bygga ut sin lösning för ett smart och uppkopplat hem.

 

Det är väldigt intressant att ett av världens kanske största möbelföretag ger sig in i din uppkopplade tidsåldern. Snart kanske vi får bevittna en smart Billy-hylla som kan tala om vissa saker för dig. Förutom Trådfri och de smarta lamporna har IKEA sedan tidigare sin TV som, heter Uppleva, en TV med smartfunktioner som är uppkopplad mot internet. Frågan är vilket segment kommer IKEA ge sig in på i framtiden? Smarta fönster? Smarta gardiner? En smart säng som hjälper dig att stiga upp på morgonen? Möjligheterna är oändliga och IKEA är ett sånt företag som har muskler att förverkliga framtiden.

Snart kanske VR kommer till deras varuhus, så man kan gå runt och kika på hus med IKEA möbler, det hade varit coolt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *