Härnäst kommer Nest till Sverige

Nest Labs är stjärnskottet inom säkerhetsprodukter för hemmet som nu är på väg att introduceras på den svenska och nordiska marknaden. Bland företagets teknikprylar ses kameror och övervakningssystem liksom brandlarm och termostater. Sedan 2013 är Nest en del av Google.

Allt började med en termostat
Nest Labs är hemmahörande i kaliforniska Palo Alto – staden som har kommit att bli ett nav för teknik- och mjukvaruföretag. För Nest började allting med en Wi-Fi-termostat vars prototyp kunde visas upp under 2010 och som fanns på marknaden inom ett år. Termostaten blev genast en succé och Nest växte så att det knakade medan de vidareutvecklade sin smarta produkt.

Hjälp, det brinner!
Under 2013, tre år från starten, lanserade Nest sitt brand-/röklarm och etablerade sig dessutom på den brittiska marknaden samt blev sedermera en del av Googles välde i januari 2014.
Det mångsidiga röklarmet Nest Protect förväntas bli en av de produkter som lanseras i Sverige. Det är ett kvalitetslarm med röksensor som testar sig själv automatiskt och som uppges hålla i tio år. När larmet går igång kan det notifiera din telefon om vad det är som står på och larmet kan sedan stängas av direkt från telefonen.

 

Nest cam

 

Håll koll på hund och inkräktare
Under 2015 lanserade Nest sin övervakningskamera Nest Cam Indoor och det är denna samt dess syskon Nest Cam Outdoor och Nest Cam IQ som nu förväntas finnas tillgängliga i Sverige. Nest Cam är en stilren kamera som håller koll på vad som sker i ditt hem när du inte är där, vare sig det gäller inbrottstjuvar eller vad hunden har för sig.
Både inomhus- och utomhusversionen spelar in och streamar till din telefon dygnet runt och sparar inspelningarna i molnet i upp till 30 dagar. Tack vare linsen av glas är bilderna av hög kvalitet och du har möjlighet att titta på bilderna tre timmar bakåt i tiden. Om en smäll eller krasch hörs så blir du notifierad och tack vare den inbyggda högtalaren och mikrofonen kan du prata genom kameran. Nest Cam IQ är extra avancerad och kan exempelvis känna igen ansikten från andra ting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *