Vad du behöver veta om nya iPhone x

Den tredje november kommer det som många väntat på, den nya iPhone x! Efter en noga genomgång av den information som Apple redan har släppt i väntan på den nya telefonen, är följande vad som verkar vara allra mest intressant.

Telefonen har en innovativ teknik som gäller när det kommer till den nya smarta telefonen från Apple. Bland annat så har man lyckats ta fram den första så kallade oled-skärmen som fungerar för en iPhone. En oled-skärm, organisk ljus-emitterande diod, är en ny teknik som används i just bildskärmar. Den nya smarta telefonen iPhone x har en bildskärm som Apple säger kommer ha exakta och enastående färger, äkta svarta nyanser, en hög ljusstyrka och även ett kontrastförhållande som är 1 000 000:1.

 

iphone X

 

Dessutom täcker skärmen hela framsidan. Det är en retina skärm på 5,8 tum, där finns 436 gånger 1125 pixlars upplösning och 458 pixlar per tum. Iphone x verkar helt enkelt ha en riktigt bra färgåtergivning, en hög upplösning och ljusstyrka och även ett riktigt stort färgomfång.

Företaget säger sig nu även använda sig av den så kallade True Tone-tekniken, vilket innebär att man har använt en ljussensor med sex kanaler, vilka justerar vitbalansen på skärmen. Vitbalansen justeras efter det ljust som omger telefonen. På så vis ska användaren av den smarta telefonens ögon skonas.

Enligt Apple har förteget nu utvecklat många av sina program. Till exempel är kamerorna och de olika sensorerna till FaceTime i den nya smarta telefonen mycket bättre.

Den nya telefonen ska vara väldigt slitstark. Mycket bra eftersom de smarta telefonerna generellt kan gå sönder och sprickor i en skärm kan verkligen vara ett störande moment och ställa till med problem för många av de funktioner som finns i olika smarta telefoner. Men i nya iPhone x är glaset det starkaste någonsin, rapporterar Apple. Därutöver står telefonen emot både fukt och damm och är gjord av rostfritt stål som är av kirurgisk kvalitet.

Vad som även är väldigt innovativt och bra, för alla som har problem att komma ihåg sina laddare till telefonen, är att den nya smarta telefonen kan laddas trådlöst.

Utöver detta kommer den även att känna igen ditt ansikte. Ditt nya lösenord till telefonen är ditt ansikte. Apple säger själva att FaceID är ett nytt och mycket säkert sätt att skydda din telefon på och den information som den innehåller.

Designen på iPhone x är också den innovativ och härlig. Skärmen når ut till kanterna, som är följsamt rundade. Telefonen verkar definitivt vara riktigt elegant!

På denna telefon kan man navigera sig runt med hjälp av nya gester. Istället för att nå telefonens hemskärm genom att trycka på hemknappen säger Apple att i nya iPhone x så går det att enkelt svepa med fingret över skärmen. Glöm inte att köpa dina iPhone X fodral genom att klicka på länken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *