Google Maps kan komma ihåg var du parkerade på Android och iOS

Google Maps låter dig redan veta när parkering vid destinationen kan vara svårt, men appens senaste navigationsfunktion syftar till att göra saker ännu enklare när du har kommit fram. Den hjälpsamma parkerings lokaliseraren som vi såg förra månaden blev officiell, vilket innebär att Google Maps på Android och iOS kommer nu att komma ihåg var du parkerade bilen när du når ditt resmål – och det är bokstavligen en no-brainer att använda på iOS.

På Android måste användarna helt enkelt trycka på den blå punkten när de har parkerat och sedan slå ”Spara din parkering” för att släppa en knapp med hand märkt ”Du parkerade här.” Genom att trycka på stiftetiketten visas ett annat kort där du kan ställa in en påminnelse om att betala parkeringsmätaren, ta en bild av din parkeringsplats, dela din bils plats eller bara notera några parkeringsanvisningar.

Användare på IOS kommer att ha en liknande upplevelse, men de kommer inte att behöva komma ihåg att släppa en knapp först. Om din telefon är ansluten till bilen via Bluetooth eller USB, utnyttjar Google Maps en funktion som är byggd för Apple Maps, för att automatiskt markera din bils plats när telefonen kopplas från bilen. Sökjätten bakade en liknande funktion i äldre versioner av appen Google Now på Android, men det fungerade med hjälp av GPS tricks och algoritmisk gissning, så den nya metoden är en mer elegant (och mycket mer exakt) lösning. Självklart kan iOS-användare också trycka på ”Parkeringsplats”-knappen på kartan för att få fram eller dela sin parkeringsinformation och kortet innehåller också Street View-bilder i det närliggande området, men du måste själv ställa in parkeringsmätare.

De nya funktionerna är nu tillgängliga i Android och iOS-versionerna.

Denna funktion har som sagt redan funnits i Apples kartor en tid. Perfekt om du tillexempel bor i en storstad och parkerar på gatan. Extra bra när du inte får stå på vissa gator under vissa tider, så du aktivt måste flytta din bil hela tiden och hitta nya parkeringsplatser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *